5 Comments

 1. “El a spus că, deşi municipalitatea a creat un număr important de tubulaţii în subteran, operatorii proprietari ai cablurilor nu le-au transferat ca să nu cheltuiască bani, iar acolo unde au făcut-o, au lăsat în urma lor trotuarele distruse.”

  Gigi de la cablu … da-i omului tzava pentru sarma, tot sparje asfaltul in forma de sant.

  In alta ordine de idei, vine campania, stalpii trebuie eliberati de cabluri ca sa aiba loc de panouri electorale.

 2. Nu de la RDS, că ăștia au îngropat fibra în tot orașul și au dat și un tub gratuit primăriei. Restul de ISP sunt buni de plată. Vine campania electorală pentru europarlamentare și începe sclavul să se agite. Iar în ceea ce privește tubulatura primăriei e un banc prost. 1 an am încercat să obțin acces și nu am reușit deoarece nu aveau administrator la tubulatură și nimeni nu știa ce să facă

  • @Claudiu: de regulă infrastructura de subteran (camerete/tuburi/micro spre client) și lucrările pe ea (suflat microfibra pe trasee intre camerete) se fac si se întrețin de către un concesionar. La Cluj, așa e. Iei legătura cu CFO, faci cerere, ăia trimit șmecheru de serviciu care stă și se uită unde și câtă fibra si de câte fire bagi. Se face PV și in baza lui se emite factura. Practic plătești chirie pe subteran. Din banii care i plătești la CFO, o parte merge la primarie.
   La Timișoara, a făcut primaria treaba asta? Daca da, tre sa fie un consilier pe infrastructură (un politehnist hahaha)

  • A fost proiect de refacere a zonei centrele, care a implicat și refacerea infrastructurii. Au rămas cu tubulatura și nu știau ce să facă cu ea (nu a vrut nimeni să facă o combinație cu primarul, cred ). Și nimeni nu voia să se angajeze la primărie responsabil cu asta, pentru un salariu de sub 2000 lei (asta în 2014 – 2015). Nu știu ce au mai făcut de atunci, că am plecat din telecom

 3. Unul din motivele pentru care noi avem internet mult, ieftin și bun este că până acum statul român nu și-a băgat coada iar firmele au fost lăsate să își tragă cabluri pe unde vor, fără prea mari restricții… Acum statul își bagă coada. Să vedem ce se va întâmpla.

Leave a Reply