24 Comments

 1. Au băgat ceva “material” acolo, probabil planificată de mult timp. La ce “ciorbă” e în zona aia, susținută și de lumea civilizată, mulți nevinovați suferă teribil.

  • 2750 tone azotat de amoniu, echivalent 6000 tone trotil forta echivalent bomba nucleara 17-18 kilotone, adica o hirosima ceva mai mare …Nu dati cu hate, ca sunt date luate de pe net ! Problema e alta ….azotatul trebuie sa fie amestecat cu un combustibil si apoi detonat ca de la flacara deschisa nu explodeaza .

  • Explodeaza si de la flacara deschisa si de la unda de soc generata de alta explozie, ambele elemente fiind prezente aici.

  • @Puiu
   luăm de pe net, dar folosim și creierul.
   6000 tone e ceva mai mult decât 17-18 kilotone. doar că NU

   bonus….ai aflat și la ce folosește școala primară!

  • @puiu no offense dar aberezi….rau de tot.
   Azotatul de amoniut are un factor de eficienta raportat la TNT (trotil) de 0.42, aia inseamna ca alea 2750 de tone sunt defapt 2750*0.42 adica 1155 tone adica fix una kilotona.
   Echivalenta e bullshit si mai mare, masurarea puterii in kilotone e raportarea la energia emisa de 1kt de TNT, dupa calculele de mai sus rezulta ca sutem undeva la 1KT…nu 17-18. La 17KT toti aia care filmau erau pulbere.
   Mai departe azotatul de amoniu poate detona singur fara sa aiba nevoie de motorina/pacura/kerosen, are nevoie doar de temperaturi suficient de mari, remember Mihailesti?

  • Bai idiotilor, astia care o luati prin gura mai mereu si sariti de cur in sus ,vedeti capete de beton armat ,ca am dat detaliul esential …..am luat informatiile de pe net .Nu va mai sugeti singuri ,ca nu demonstrati nimic ,decat faptul ca sunteti analfabeti functional

  • E plin internetul de astia ca tine, care dau detalii esentiale dar false si se bat cu palma pe umar ca au facut un lucru bun. Felicitari si pentru limbajul de taximetrist, te prinde bine meseria asta.

  • @Puiu
   de ce să recunoști că ai spus o prostie când poți să înjuri ?!

   PS: stai liniștit nu ne sugem singuri. ce-i al tău e pus deoparte

  • Si covido scepticii tot “dah pah net” isi iau informatiile. Acum conteaza si de unde “dah pah net”.

 2. Auzisem că s-a bășit Bianca Drăgușanu da’ nu credeam că a fost atât de nasol.

  Anyway: așa se vede cum calmezi situația politică de la Tel Aviv cu o singură bombă la Beirut

 3. acum ceva timp a fost un accident industrial intr-o localitate numita SEVESO din Italia, undeva langa Milano.
  pentru ca au tot fost mai multe astfel de incidente, EU s-a gandit ca totusi trebuie sa invatam ceva din ele asa ca a facut asta;
  https://ec.europa.eu/environment/seveso/
  directiva SEVESO priveste masurile de siguranta pe care trebuie sa le ia operatorii de depozite sau locatii care se incadreaza in categoria de risc respectiv.
  acum la subiect: azotatul de amoniu nu arde. ard sacii in care e depozitat sau paletii de lemn pe care stau sacii. la depozite de genul ala trebuie pusa instalatie de inundare cu apa si detectie de fum/foc/caldura si mentinerea temperaturii la un maxim de 36 grade. plus interdictia de a folosi in interior masini care functioneaza cu combustibil lichizi. buba e ca azotatul in amestec cu diverse gen motorina/benzina sau alte chimicale poate sa sublimeze si de aici reactie in lant. la fel daca ajunge la o temperatura ridicata (parca fo 400 grade dar nu mai sunt sigur). la fel face poc daca are soc mecanic puternic. gen daca dai cu ciocanul intr-o boaba de azotat teoretic poate sa pocneasca.
  efectul exploziei nu e problema cea mai mare. problema nasoala sunt oxizii de azot care sunt maxim de toxici.
  o sa fie distractie perioada urmatoare cand o sa se descopere cate depozite nu au minim de protectie. de la noi si de aiurea

 4. sa imi explice cineva care se pricepe: deci nitratul ala a fost depozitat ca au prins un vapor care circula cu steag moldovenesc si trecuse ITP-ul vaporicesc pe naspa. libanezii au sechestrat vaporiul, i-au trimis acasa pe marineri si au pus la rece intr-un depozit nitratii (cum pun moldovenii jinul) si 6 ani (SASE FUCKING ANI) l-au lasat acolo fara sa se atinga de ei si fara sa ia vreo masura de siguranta. apoi ieri seara a facut bum. acum dam vina pe americani, oculta, rusi, reptilieni, soros, 5g sau bill gates, dar si libanezii aia nu trebuiau sa aiba un pic grija cum depoziteaza practic explozibili de mare risc?

 5. Coruptia ucide, varianta libaneza. Deja lumea e suparata, cum a fost la noi cand cu Colectiv:

  “The public’s anger has focused on the chronic mismanagement and corruption of the country’s ruling elites whose carelessness appears to have led to the disaster. The Port of Beirut and customs office is notorious for being one of the most corrupt and lucrative institutions in Lebanon where various factions and politicians, including Hezbollah, hold sway.”

  Intrebare retorica: bre, cat de imbecil+corupt sa fii ca tu-guvern/primarie sa tii (pe termen lung!) asemenea cantitati de material explozibil in apropiere de centrul capitalei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *