8 Comments

 1. Daca e sa aleg intre ore de religie si ore de ‘ceva’ care o sa duca la egalizarea genurilor o sa prefer ‘ceva’-ul. Nimic nu poate sa te cretinizeze mai mult decit religia!
  As prefera totusi sa nu am de a face cu o alegere de acest GEN, asa cum as prefera ca istoria sa fie istorie si nu impartita in cum se vrea acum.
  Si daca tot imi dau cu parerea, cred, personal, ca latina ar fi trebuit mentinuta in programa obligatorie.

  • nu vreau sa par pro-ora de religie, dar “ceva-ul” ala te va cretiniza sa iei in serios ciudateniile non binary si sa le spui ”they/them”

 2. Eu nu am retras-o pe fiică-mea aia de a 2-a de la religie. Am vazut ce se predă, sunt mai mult chestii de bun simț nu se pune accent pe moș Crăciun sau virgine care nasc ori alte tâmpenii. Religia se va dilua indiferent de ce vrea daniel sau ce vomita teodosie. Pe de alta parte si indoctrinarea cu genul sau istoria unui anumit popor ales, altul decât cel român, mi se pare rea.

  • Depinde cine preda.
   Ai mei erau greco-catolici asa ca faceam religie separat fata de restul clasei. Eu aveam profesor un tip tanar care ne povestea despre istoria religiilor, diverse credinte, mai povestea una alta cu noi (eram si doar vreo 10 copii la ora).
   Colegii mei aveau un barbos ortodox care-i ridica de perciuni sau de urechi ca nu stiau crezul sau ceva porunci pe de rost si o dadea inainte cu delir mistic.

 3. Am o intrebare pe langa subiect, poate tangential. Daca expresia “imi dau cu parerea” este corecta dpdv gramatical, semantic sau ce o fi, am observat ca este folosita des in ultimul timp.Pe mine ma zgarie pe timpan. Boss, tu decizi daca postezi acest comentariu, multumiri anticipate ca e alba ca e neagra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *