19 Comments

  • Fara t. Cei mai comozi sosoni. Sint fan declarat al marcii.
   Cat despre bonuri, aseara la auchan am primit peste 1 m de bon. Am avut multe produse marunte. Nu se mai oprea din tiparit. Asa e peste tot unde ai produse multe in cos. Nu pricep de ce-ti mai da bon, cand ai aplicatie pe telefon. Si acum toti au. Baga bon virtual si gata. La lidl de ex ai in aplicatie toate bonurile salvate. Ar putea sa nu mai emita si pe hartie. Da-n fine, politica fiecaruia.

 1. Niciodata nu am inteles asta. Suntem in secolul 21, toata lumea are (cel putin) un smartphone cu NFC (am scris NFC pentru ca stiu ca unora le e frica de cititorul QR ), din toti cei care vor sa salveze planeta chiar nu s-a gandit nimeni sa inventeze ceva de genul: ” Ia apropiati domnu’ telefonul ala de casa de marcat sa va trimit bonul fiscal”

  • Din toti cei care vor sa salveze planeta…. Stiu cel putin 4-5 Supermarketuri unde ai bon digital. Ok, in tari calde si trebuie sa selectezi tu ca vrei doar bon digital, dar totusi….
   Asa ca, da, s-au gandit destui la eliminarea bonurilor de hartie…
   Asa imi plac astia care daca nu au vazut o girafa, inseamna ca nu exista……

  • În Danemarca poți opta să nu dorești bonul fizic, moment în care îl primești în format electronic pe aplicația mobilă a băncii tale de pe telefon.

   De unde este și mai ușor să exporți datele într-un organizator de buget / cheltuieli.

  • @Rammstein – ai fi surprins, traiesc in tara cu apa calda de 21 de ani si m-am plimbat prin lume cum se plimba unii pensionari prin oras sa caute reduceri, daca eu nu am vazut girafa de care zici chiar inseamna ca girafa aia nu exista, inca, in secolul asta si nu este “the norm” (ca sa ma murdaresc putin cu engleza la gura) , asa cum ar trebui sa fie

   @Mogulu – corect dar din ce in ce mai putini

  • @Raul – Lidl Germania are aplicatie pe telefon de unde bifezi ca nu vrei bon fizic si nu se mai emite. Primesti direct in aplicatie bonul virtual. Si poti sa si platesti cu telefonul prin LidlPay

  • @Bebito85, el nu a vazut bon virtual deci nu exista. Lidl Germania il are, in Spania sigur l-am vazut la Eroski si am auzit ca si Carrefour il are, @Potasiu ne zice ca exista sigur in Danemarca, dar Raul nu a vazut girafa, deci nu exista asa ceva…

  • Întrebările astea trebuie să le adresezi onor ANAF. Care dă amenzi pe bandă rulantă dacă nu emiți bon de la casa de marcat pe suport hârtie. Câtă vreme OUG 28/1999 nu prevede emiterea de bon, către client în format electronic în locul celui tipărit, nimeni din țara asta nu va risca să vină cu vreo inovație de acest gen.
   Ca idee ordonanța aia prevede și faptul ca hârtia folosită pentru bonuri să fie una conform specificațiilor aparatului fiscal utilizat.
   Tot ordonanța cere ca pe bon să apară denumirea produsului, unitatea de măsură, cantitatea, prețul și valoarea produselor cumpărate, plus alte informații stabilite clar prin lege. Nu ai voie să emiți bon pe care să scrie “Alimentare” de exemplu în loc de “Piept pui dezosat”.
   Dacă pe același bon ai produse cu trei cote de TVA trebuie sa apară defalcat totalul pe cote de TVA.
   Așa că reproșurile la adresa celor care emit bonurile astea sunt cumva aiurea, practic îi reproșezi că respectă legea.
   Magazinele cash and carry pot tipări și alte informații suplimentare, cum este aici, dar o fac tot din considerente legale.

  • Și persoanele invarsta nu au voie să vină la cumpărături dacă nu au acel telefon de care vorbești? Și nu toata lumea plătește cu cardul, nu toată lumea are telefon cu suficient spațiu de stocare pt a-și descărca aplicația Selgros.De când se face discriminare ? Pun pariu că dacă cumperi 3-4 produse nu primești acel bon lung, dar dacă umpli banda cu produse și mai ai și baxuri cu suc, apă sau bere , cred că este normal să se scaneze toate produsele ( mărunțișurile) și să apară pe bon. Lungimea bonului este in funcție de cantitatea de produse cumpărate.

Leave a Reply