Papa Francisc o numește pe Daria Dughina o victimă inocentă a războiului

Aici sunt vreo 2 aspecte care merită discutate.
Unul este că oamenii iau în serios opiniile unui băiat care se consideră reprezentantul lui dumnezeu pe pământ, este convins că există cineva sus care supraveghează dacă Costel de la 3 face sex anal, iar dacă face, ajunge în iad. Desigur, dacă își cere scuze, își recunoaște greșeala și îl recunoaște pe domnul supraveghetor drept salvator, nu se mai duce nicăieri. Dar trebuie să fie din suflet. Într-o societate normală, oamenii care suferă de probleme psihice au nevoie de tratament psihiatric, nu sunt invitați la tocșouri.

Second ar fi că, dacă ai avea 89 de ani, în viața de zi cu zi, nimeni nu te bagă în seamă, cu nimic. Nu ai acces decât la pensie, plimbări scurte, sub supraveghere, medicație și pregătiri pentru înmormântare.
În schimb, dacă ești politician sau, iată, lider al bisericii, nu ai nicio problemă în a ține soarta lumii în mâini.

Cumva, e grești.

28 Comments

 1. Din păcate e băgat în seamă tare de tot, pe ideea să fie buni cu dușmanul, că dă bine la public. Și, probabil, ceva sponsori generoși, sub o formă sau alta, care își văd propriile interese.
  Dar, da, cam multe lucruri sunt greșite.

 2. Indiferent de circumstante, crima este crima! Mosu’ in cauza, mare sef de templu, reprezentant de prieteni imaginari samd. pare sa arunce vorbe fara sa gandeasca, facand apartenenta la nationalitate si conflincte mondiale de interes! If this is your God, my childhood imaginary friend was better!

 3. Daca era acum 300-400 de ani ar fi indemnat si strans bani pt cruciada impotriva falsei biserici ortodoxe din Rusia. Ceea ce poate nu era foarte rau. 😀

 4. aia și-a trăit viața din banii lui Putin și a trăit-o mai bine decât 90% din locuitorii Rusiei, sau poate chiar ai planetei.
  Că a fost viața aia bună mult mai scurtă decât s-ar fi așteptat, aia e, nu se poate și cu plua-n cur și cu sufletul în rai, dacă tot vorbim de biserici, dar de inocență n-are rost să vorbim că se întorc în mormânt bieții copii morți de la începutul războiului!

 5. Oare ce parere au polonezii (in special) si cehoslovacii vizavi de declaratia asta ? De la unguri nu ar trebui sa avem mari asteptari, cel putin la nivel politic.

 6. Pipi Francisc este un rusofil imputiti si senil de spune aceste vorbe despre o scursura care milita pentru uciderea altor oameni.Mwuie Rusia, mwuie Francisc.

 7. Papa trebuie sa fie papa pentru toti cei care se uita cu speranta la el. Treaba lui e sa se roage pentru pace, fara a tine nici cu unul, nici cu celalalt. Din pacate nu prea aduce rezultate milogeala lui. Parca e bunica-mea, bocitoare care lacrimeaza pentru toti “nebunii” care se bat.
  In discursul lui eu vad un ton de tristete si poate resemnare pentru ca bate la usi inchise.
  In discursul lui vorbeste de refugiatii ucrainieni, de copii ramasi orfani, indiferent ca sint ucrainieni sau rusi , “victimele inocente ale razboiului”, apoi de fata care a sarit in aer, apoi repeta “inocentii platesc razboiul”.

  • fata care a sarit in aer e monstrul care a propovaduit razboiul si care a declarat ca ucrainenii trebuie ucisi, pentru ca sunt suboameni. nu era o victima, mke? ce vezi tu in discursul senilului nu este si realitatea

  • Arhi, tu esti tinar, iute la minie si degraba razbunatoriu de singe
   Cel putin senilul stie o chestie : moartea vinovatilor nu e o solutie!
   Cit au mai fost in viata personalitati si oameni importanti care au trait razboiul, in Europa nu s-a pus problema unui nou conflict armat . La o generatie distanta , lumea a uitat, pentru ca nu mai este cine sa le spuna ca pe front nu e ca in filme, ca doare si mutileaza, ca te devasteaza chiar fara sa te atinga cu vreun glont.
   Daca m-ai intreba pe mine, as spune ca toti cei care au hotarit si finantat invadarea Ucrainei, toti cei care au aplaudat asta si au insultat un popor pe care nici nu-l cunosc, ar trebui sa se regaseasca pe front, in orasele bombardate, in fata scolilor si spitalelor distruse. Ar trebui condamnati sa traiasca printre ucrainieni cel putin cit durata razboiului, dar nu in calitate de prizonieri carora trebuie sa le asiguri conditii umane fara sa faca nimic in schimb! Nu, taica, sa traiasca exact ca oamenii simpli care si-au vazut caminul spulberat, ca aia care au ramas fara agoniseala de o viata si trebuie sa se reinventeze, sa sape gropi pentru inmormintari si sa caute ceva de mincare zilnic si un loc unde sa se incalzeasca la iarna. Bonus fara telefoane, ca sa se intrebe unde si daca mai traiesc cei din familie.
   Sa vada cu ochii lor ce au facut altora , sa auda suierul bombelor rusesti si sa le respire noxele. Atunci vor intelege grozavia si oribilitatea pe care au creat-o . Si sint sigura ca nu le va mai trebui.
   Iar daca le-a mai trebui, sa se duca sa mai exploreze alte plaiuri.

   In concluzie, e trist ca un popa resemnat in fata neputintei sale nu isi poate face meseria fara sa i se politizeze cuvintele. Si asa nu e de folos nimanui.

 8. Ok să-l răstignim pe papă zic, dar înainte sa verificam ce a zis defapt :
  “I think of that poor girl blown up by a bomb under her car seat in Moscow”
  Și apoi:
  “The innocent pay for war. The innocent! Let us think about this reality and say to each other: War is madness ”

  Deci a zis de aia ca e ghinionista/nefericita, care e complet adevărat, și apoi în fraza următoare ca nevinovații au de suferit în războaie. După ce vorbise de prizonieri, de urmările războiului, și alte alea.
  Toate declarațiile le găsiți în comunicatul oficial Vatican news.

  E un popă care încearcă sa fie împăciuitor, ce poate sa facă altceva? Care e puterea lui? E bătrân, e ramolit, etc.

  Eu unul i-aș acorda mai multa încredere ca nu a vrut sa spună ce credem noi, uitați-vă ca încearcă sa fie destul de progresist, sa ia niște masuri bune pentru oamenii aia care îl asculta; e cel mai progresist papă din istorie. Chiar credeți ca a făcut toate alea și își da acum în petec de fata cu toată lumea? De ce exact?

  Cred ca sunteți prea supărați, mai chill un pic, e doar un mos care îsi face treaba… A fost ales acolo sa vorbească despre lucrurile care se întâmplă în lume, și asta face. E un fel de PR al bisericii. Știți voi un PR care nu le mai zbarceste câteodată?

  Eu sunt 0 religios dar ii respect masurile și declarațiile date de-a lungul timpului; bineînțeles ca a mai și aberat dar a făcut mult mai mult bine decât rău.
  Iar declarația de acum nu merita nebunia asta, care mie îmi pare amplificata de media pentru click-uri.

  • Mosul asta senil a vorbit prostii dar stai sa vezi ce prostii debiteaza credinciosii ortodoxi + sefii BOR + popii din Romania care in majoritatea lor il admira pe Putin ca este patriot si mare ortodox.
   Eu zic ca mosulica asta semimort mai bine tacea sau isi mai edita putin declaratia ca sigur are consilieri gras platiti.

 9. Așa se comentează pe-aici, de-ai zice că mașina de pr a Vaticanului e grădinița de hipoacuzici din sectorul doi și nu-i frumos să te iei de hipoacuzici, că nu-i vina lor că n-aud și de-aia nu pot vorbi cum trebuie.

 10. Epoca intunecarii – Cum a distrus crestinismul lumea clasica – Catherine Nixey
  Citită intr-un Weekend, mestecată încă doua luni ulterior.

 11. Singurele diferențe dintre Papă și faraonii egipteni, care se autointitulau trimișii zeului pe Pămînt, sunt de uniformă și discurs. Doar că faraonii erau mai sinceri și-ți spuneau clar că ești supusul lui.

 12. Eu am o teorie mai nepopulara. Oamenii cand au trecut pragul de 60 de ani ar trebui sa iasa frumos la pensie si sa fie maxim bunici.
  Da, nu ar trebui ca cei trecuti de 60 de ani sa mai hotarasca cum trebuie sa mearga lucrurile, indiferent ca este o familie,o firma sau o tara. Fara nici o suparare dar toti cei trecuti de varsta pe care am specificat-o sunt cu creierii praf si nu ma refer la boli specifice neurodegenerative. Deja la 89 de ani esti probabil contactat de muzeul Antipa pentru colaborare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *