8 comentarii

  1. In Maroc am platit ceva de genul 2 euro pe zi taxe medicale, sau solidaritate medicala… dar cred ca era o epidemie la ei si trageau bani de pe turisti ca sa ii trateze pe tuaregi. Nu vad de ce n-ar face grecii rost de niste bani pentru sanatate de pe turisti…

  2. >>teoretic cardul îți asigură îngrijiri medicale în orice țară din UE

    Teoretic, la acelasi nivel cu cetatenii rezidenti, nu neaparat gratis. Daca in tara aia se plateste platesti si tu. Asta teoretic zic.
    Practic daca Grecia aplica un tratament discriminatoriu pentru cetatenii EU non rezidenti atunci incalca niste reguli si legi, dar parca ar fi prima data.

  3. Mi se pare super ok. Eu intotdeauna in Grecia am fost cu asigurare de sanatate. Nici nu stiam ca nu se plateste daca te duci la medic. In Turcia, acum cativa ani, s-a taiat fiu-meu la picior si am platit 700€ pentru o plimbare cu ambulanta la spital, sa ii puna 4 copci. Noroc ca aveam asigurare.

  4. fyi – peste tot te taxeaza. _absolut_ peste tot te taxeaza. ideea e ca asigurarea ta iti va deconta cheltuielile pe baza hartiilor pe care le arati. cardul european de sanatate iti garanteaza ceva asistenta „oarecum” gratuita in regim de urgenta.

    sistem testat in romania, turcia, spania, germania, austria, italia.

    problema e ca in romania ti se ramburseaza in monezi din botswana.

    • depinde pentru ce – daca se incadreaza la ce bareme de „gratuit” au ei. si mai ales ca in vest – se cam „tem” de sistemul de asigurari romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *