10 comentarii

  1. Ne poti confirma daca ai vazut in Germania un pret atat de mare la carne? In Italia, Spania, Franta, tari vizitate de mine in 2017 si 2018, n am vazut discrepanta asta. Pretul carnii este aproape ca la noi ptr porc si pui, vita putin mai scumpa. Un 41% sub MEDIE (nu subcel mai mare pret) e urias. Cred ca cei de la Eurostat sunt vegani sau au intrat in bacaniile mestesugaresti unde intradevar preturile sunt altfel dar si produsele. 🙂

  2. sunt reclame la tv cu prețuri foarte bune la carne de porc: 12 lei kg de ceafă, 14 lei kg de spată
    în ue e supraproducție și aici e puterea mică de cumpărare rezultă un preț scăzut ca să se vândă
    nu cred că vor crește prețurile prea mult că n’o să se vândă

    • Or fi reclame la tv cu 12 lei kilu de ceafă de porc, dar n-am mai văzut ceafa de porc sub 15 lei kilu de nu știu când. Și 15 era super ofertă, de obicei e 17-18.

  3. La iarnă vor fi preturi normale, zic eu. Carcasa de porc adusa din Germania la poarta abatorului s-a scumpit cu 8 eurocenți iar kg carne porc viu de la fermele din RO a ajuns la 5,6 lei/kg, adică e in scădere de 3 săptămâni. A, și Danemarca a ajuns la o supraproducție istorică de purcei din ultimii 5 ani. Neavând capacități de îngrășare vor trebui să-i vândă pentru că îi împinge producția din spate. Și asta nu prea lasă loc de manevră in negocierea prețului. Ce e trist este că prețul la fermele românești va fi în scădere iar retaiilerii vor cumpăra carne din UE (la preturi asemănătoare celor de acum pentru că este supraproducție) și o vor vinde mai scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *