6 comentarii

  1. Raportul cred ca e ala de aici: www.who.int/news-room/articles-detail/interim-position-paper-considerations-regarding-proof-of-covid-19-vaccination-for-international-travellers
    Mi se pare ca formularea din articol rastalmaceste ceea ce scrie de fapt, in raport: A number of scientific unknowns remain concerning the effectiveness of COVID-19 vaccines: efficacy in preventing disease and limiting transmission, including for variants of SARS-CoV-2; duration of protection offered by vaccination; timing of booster doses; whether vaccination offers protection against asymptomatic infection; age and population groups that should be prioritized for vaccination, specific contraindications, how long before travel vaccines should be offered; and possible exemption of people who have antibodies against SARS-CoV-2. Oricum, la cat big data se proceseaza acum in lume, ma suprinde ca nu s-au alocat mai multe resurse pentru a cauta corelatii mai putin evidente decat varsta sau comorbiditati, atunci cand vorbim de riscul de a face forme mai grele sau sansele de a face asimptomatic…

  2. Cred ca exista o problema la nivel mondial. Lumea nu isi mai aminteste ce inseamna un vaccin. Si de ce se face acel vaccin.
    Este util vaccinul in prevenirea unei boli?
    Se invata si la scoala dar deoarece scoala e mai mult online lasam link: en.wikipedia.org/wiki/Vaccination

    Sper sa nu regresam cu ochii in telefon; si sper ca doar ne prefacem ca nu intelegem ce inseamna un vaccin si ca doar din dorinta de a fi la moda aplecam urechea catre toate tampeniile emise de pseudo-specialisti.
    Medicina ajuta omul. (puteti sa va puneti pe ecranul smartfonului – Repetitio mater studiorum est sau pe limba slava: invatzatzi, invatzatzi, invatzatzi!)

  3. Nu sunt nici doctor, nici cercetator, dar in primul rand eu m-as vaccina pentru mine si cei apropiati. Nu cunosc daca intr-adevar imunizarea colectiva reduce pericolul raspandirii virusului, dar dupa logica mea un grup de indivizi imunizati prin vaccinare au mai putine sanse sa se imbolnaveasca/sa faca forme grave de boala fata de cei care nu se vaccineaza sau fata de sosoci, care nu accepta nici macar existenta virusului si necesitatea masurilor de protectie. De aici, mai putine cazuri spitalizate, mai putine resurse umane si materiale alocate, mai putine traume postspitalicesti, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *